Aangenaam

Sinds 1997 werk ik als landschapsarchitect aan uiteenlopende projecten, voornamelijk bij en voor gemeentes. Hoewel ik alle aspecten van het vakgebied beheers, voel ik me het meeste thuis op het hogere schaalniveau. Naast het aannemen van opdrachten, werk ik ook op detacheringsbasis. Dit doe ik op de gebruikelijke wijze, maar ook volgens een eigentijds concept dat de voordelen van een vaste collega combineert met de flexibiliteit van inhuur: Landschapsarchitect op Maat.

U heeft aan mij een ervaren landschapsarchitect die creatief naar de opgaven kijkt, professioneel aan de projecten werkt en ze op een integere manier afrondt. Regelmatig krijg ik waardering voor mijn scherpe analytische blik, mijn heldere manier van schrijven en mijn prettige manier van samenwerken. En hoewel ik geen geboren Rotterdammer ben, voel ik me thuis bij de ‘geen-woorden-maar-daden-mentaliteit’ van deze stad.

 

 

Mijn ontwerpvisie

De ‘essentie’ van de locatie is voor mij het vertrekpunt bij een opgave. Wat heeft een gebied nodig om goed te kunnen functioneren? Wat kan de ruimte betekenen voor haar omgeving? Wat is er al van waarde en waar is behoefte aan? Daarnaast vind ik het van belang om mijn oor te luisteren te leggen bij de gemeente, de omwonenden en andere belanghebbenden. Zij kennen de behoeftes en de geschiedenis van de plek immers als geen ander. Op basis daarvan ga ik aan de slag. Het resultaat is een ‘nieuwe laag’ die naadloos aansluit op het bestaande landschap.

 

 

CV

1990 – 1996:     Wageningen Universiteit
– Richting: landinrichtingswetenschappen
– Specialisatie: landschapsarchitectuur

1998 – 2004:     KABK in Den Haag (deeltijd)
– Richting: architectonische vormgeving
– Specialisatie: conceptueel ontwerp

1995:                   College of Art in Edinburgh
– Richting: landschapsarchitectuur

– Specialisatie: stedenbouw

1997 – 1998:      Adviesbureau Brouwers B.V.
– Landschapsarchitect/stedenbouwkundige

1998 – 2008:      dS+V, gemeente Rotterdam
– Landschapsarchitect

2008 – heden:   PZ Landschapsarchitectuur
– Zelfstandig landschapsarchitect